Artiklar

Sven Å Christianson bemöter kritik mot sitt agerande i Quick- och Kevinfallen i följande debattartiklar:


Sven Å Christianson har ställt upp på en intervju där han berättar om utredningarna kring Thomas Quick/Sture Bergwall. Intervjun publicerades i nr 3/2014 av Psykologtidningen och kan även läsas på webben:


Tillsammans med justitierådet Göran Lambertz skriver Sven Å Christianson två artiklar i Dagens nyheter om att tesen om bortträngda minnen inte hade någon betydelse för fällande domar i Quick-utredningarna.


På en utbildningsdag i Västerås talade Sven Å Christianson om förövarens tillvägagångssätt vid grooming. VLT (Vestmanlands Läns Tidning) rapporterar från föredraget.


Skolmassakern i Newton upprör och väcker frågor. Enligt Sven Å Christianson, som intervjuas i Dagens Nyheter, handlar det om depressiv aggressivitet hos gärningsmannen och åtkomligheten till vapen.


Fallet med den försvunna Sigrid Giskegjerde Schjetne satte länge myror i huvudet på den norska polisen innan hon till slut hittades död. Sven intervjuades om gärningsmannaprofiler och falska minnen i samband med den norska tidningen VG:s rapportering kring spaningarna.


”Det är vuxnas ansvar att bli bättre på att stoppa gärningsmän som agerar på internet”, säger Sven Å Christianson och Ulrika Rogland i den debattartikel som publicerades i Svenska Dagbladet den 20/7 – 12. Artikeln knyter an till den nyutkomna boken “Jag kände mig speciell” – Grooming på Internet.

Annonser
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. No trackbacks yet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: